Pääkriitikot poistuvat Hesarista

Jarmo Papinniemi raportoi reilun viikon takaisilta Journalismin päiviltä uutisen Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen linjan muutoksesta:

Hesarin Heikki Hellman kertoi keskustelussa, että Hesarissa ei aiota enää profiloida ”pääkriitikkoja” Heikinheimon, Kajavan, Tarkan ja Helena Yläsen poistuttua rivistä.

Ajatus on hyvä siitäkin näkökulmasta, että ideaalitapauksessa tiedotusvälineen palveluksessa on toki vain hyviä kriitikoita, joista kaikkien tekstit ovat aina tärkeitä ja antoisia. Silloin yhden kriitikon nostaminen toisen edelle olisikin vain tarjolla olevien näkökulmien ja mahdollisuuksien turhaa rajaamista.

Toivottavasti Helsingin Sanomien päätös ei kuitenkaan merkitse jatkuvuuden täydellistä romuttamista: kiinnostavan kritiikin yhtenä elinehtona kun nähdäkseni on, että lukijalla on mahdollisuus tutustua kirjoittajan teksteihin (ja sitä kautta kirjoitustyyliin, taidemakuun ja maailmankuvaan) pitkällä aikavälillä, oppia tuntemaan kriitikon näkemyksiä ja suhteuttaa niitä omiinsa.

Helsingin Sanomien keväällä eläkkeelle jääneestä pääelokuva-arvostelijasta Helena Yläsestä mieleen jäi esimerkiksi se, että hänellä riitti aina yhtä lailla kärsivällisyyttä sekä huolella työstetylle eurooppalaiselle draamalle että Hollywoodin suurten miestähtien viihde-elokuville: erityisesti Clint Eastwood ja joskus Tom Cruisekin saivat häneltä lisäpisteitä.

Mutta entä Helsingin Sanomiin jäljelle jääneet elokuvakriitikot – onko kukaan heistä saanut niin paljon tilaa teksteilleen, että jäljestä erottaisi yksittäiselle kriitikolle läheiset elokuvalajit, ohjaajat tai näyttelijät?

Mainokset

One response to “Pääkriitikot poistuvat Hesarista

  1. Paluuviite: Elokuvakritiikin erityispiirteitä » Blog Archive » Toimittajan kritiikistä etusivun uutinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s